Scar Tissue – Chili a sebre

Original price was: 5990 Ft.Current price is: 4200 Ft.

Írta: Anthony Kiedis és Larry Sloman
Fordítás: Dudich Ákos és László István
Szerkesztés: Földes Zsuzsanna és Dudich Ákos
Kiadó: Konkrét Könyvek Kft

368 oldal
Második, javított kiadás: 2022 január

Anthony Kiedis a világ egyik legnépszerűbb rock zenekarának, a Red Hot Chili Peppersnek az énekese. Anthony a kaliforniai Los Angelesben él.
Larry „Ratso“ Sloman, aki Howard Stern Private Parts és Miss America című könyveiben is közreműködött, öt könyvvel büszkélkedhet még, köztük az On the Road with Bob Dylannel. New Yorkban él.

Leírás

1983-ban, négy önjelölt csibész tört ki a Los Angeles-i zúzós neo-punk rock mezőnyből. Teljesen egyedi, életveszélyesen kozmikus hard-core funk zenéjükkel hívták fel magukra a figyelmet. Húsz évvel később, a Red Hot Chili Peppers, minden buktató és alakváltás ellenére a világ egyik legsikeresebb zenekarává nőtte ki magát. A Red Hot szövegírója, illetve énekese, Anthony Kiedis végig ott ült a hullámvasúton.
A Scar Tissue – Chili a sebre Kiedis perzselően őszinte memoárja az ámokfutásnak is beillő életéről. Anthony a Közép-Nyugaton töltötte gyerekkorát, majd 11 évesen Los Angelesbe költözött az apjához, Blackie-hez, aki akkoriban a hollywoodi elit legmenőbb tabletta-, fű-, és kokaindílere volt. A mindennapos tivornyákon, amelyeken olyan prominens Sunset Strip-i csillagok is megfordultak, mint Keith Moon, Jimmy Page és Alice Cooper, az akkor még csak 12 éves fiúnak jutott bőven az apja csajaiból, illetve drogjaiból. Rövid gyerekszínész karriert futott be, majd miután kihullott a UCLA-ről, fejest ugrott a Los Angeles-i underground szcénába. A díványlakó , kajatolvaj, koncertekre belógó, speedet, kokaint és heroint lövő Kiedis minden éjjel kétségbeesetten kutatta az igazi nagy flasht.
Ezt végül a zenében lelte meg. Amikor összeállt három gimis haverjával, az élete végre értelmet nyert: felszabadítani az emberek libidóját és terjeszteni a Chili Peppers szívvel-lélekkel bulizós életfelfogását. A zenei újítónak számító Uplift Mofo Party Band keresztül-kasul bejárta az Államokat és egy egész generációnyi zenészre gyakorolt hatást. A Scar Tissue – Chili a sebre sava-borsát az Anthonyval kapcsolatba került, különböző ünnepelt hírességekről szóló történetek adják.
A sikernek és a mértéktelenségnek azonban mindig megvan a maga ára. Önéletrajzában Kiedis őszintén ír a lélek- és zenésztársa, Hillel Slovak túladagolásáról, illetve a saját maga véget nem érő küzdelméről a kábítószerrel. Volt idő, amikor a ma már multimilliomos Anthony hajléktalanként speedballozott mexikói gengszterekkel Los Angeles autópályafelüljárói alatt. Spirituális útkeresése Indiába, Borneóba és Thaiföldre is elvitte, de az igazi megvilágosodás otthon várt rá.
A kifejezetten olvasmányos műben, Anthony sorra veszi a gyönyörű és erős nőket, akik a múzsái voltak, és visszapörgeti életútját, melynek során például fél millió ember előtt lépett színpadra Woodstockban, illetve találkozott a száműzetésben élő dalai lámával. Ez egy történet a kicsapongásról és az elhivatottságról, az összetartozásról és a széthúzásról, a nemtörődömségről és a jóvátételről.

További információk

Tömeg0,5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Scar Tissue – Chili a sebre” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Cart