Általában azokat az életrajzokat preferálom – mint gondolom mindenki -, amelyeket maga a főhős írt, lásd FieldyJohnny RamoneIan ScottAl JourgensenRoger MiretDave Mustaine stb. Ezek általában megbízhatóbb betekintést engednek az illető életébe. Persze még így is tudnék kivételt mondani, mert találkoztam már végtelenül unalmas, kilúgozott önéletrajzzal is, amit kínszenvedés volt végigolvasni.
Na, de mi a helyzet akkor, ha a kedvencünk előbb dobta el a flexet, minthogy alkalma nyílt volna megírni élete történetét? Nos, ilyenkor hajlandó vagyok kompromisszumot kötni. Ez a helyzet Dimebag és Pete Steele esetében. Dimebaghez a Fekete vigyor, Peter Steele-hez pedig a Soul on Fire visz minket a legközelebb, ezért nyugodt szívvel tudom ajánlani őket. Ezeknél pontosabb lenyomatot nem tudunk kapni.

A Dimebagről és a Panteráról szóló mű még ebben a hónapban, a Type O Negative-könyv pedig februárban jelenik meg, természetesen a Konkrét Könyvek Kiadónál. Remélem, elnyeri majd mindenki tetszését!

Bár a Fekete vigyort a rajongókon kívül senki sem támogatta meg, Peter Steele életrajzának magyar kiadása mellé beállt a Fekete Zaj fesztivál. Ugyanakkor továbbra is érvényes az a bevett szokásunk, miszerint az előrendelő neve bekerül a magyar kiadás egyik oldalának a fejlécébe, és így a történet részévé válik. Mindkét könyv megrendelhető az oldalamon, illetve a Konkrét Könyvek oldalán is (de már csak a Type O Negative-könyvbe lehet bekerülni).

És végül, de nem utolsósorban a Soul on Fire magyar kiadásához létrehoztam egy facebook-csoportot, ahol minden héten közlök majd részleteket a fordításból, és a rajongók itt megoszthatják a kapcsolódó élményeiket, gondolataikat. Csatlakozz te is!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Cart