Lázadásom – Agnostic Front, jellemszilárdság, bátorság, dicsőség

5490 Ft

Roger Miret a New York-i hardcore-szcéna egyik úttörője. A kubai születésű énekes 1983-ban csatlakozott az Agnostic Front együtteshez, amely aztán olyan klasszikusokat tett le az asztalra, mint a United Blood, a Victim In Pain, vagy a Cause For Alarm albumok. Szólóanyagait Roger Miret and The Disasters néven adja ki. Miret jelenleg az arizonai Scottsdale-ben él.

Jon Wiederhorn írta a Louder Than Hell: The Definitive Oral History of Metal című könyvet (Katherine Turmannal), valamint társszerzőként jegyzi a Ministry: Al Jourgensen elveszett evangéliuma, valamint A gitáros faszi az Anthraxből  önéletrajzokat is. Mindemellett írt a Rolling Stone, a SPIN, a Guitar World és a Revolver magazinoknak, valamint dolgozott az MTV-nek is. Wiederhorn jelenleg a New Jersey állambeli Montclairben él.

A két előszót Al Barr (Dropkick Murphys) és Jamey Jasta (Hatebreed) jegyzi.

Szokás szerint ezt a művet is közösségi finanszírozással jelentetjük, meg, vagyis tulajdonképpen ti, a magyar hardcore-közösség tagjai teszitek lehetővé megszületését azzal, hogy előrendelitek a könyvet, cserébe olcsóbban hozzájuthattok (a későbbi 4490 Ft helyett 3590 forintért) és még a nevetek is bekerül az egyik oldal fejlécébe – ez már tradíciónak számít nálunk. Az utalás közleményében mindenképpen tüntessétek fel, milyen nevet írjunk majd a fejlécbe! A könyv 2020 márciusában jön ki a nyomdából.

194 készleten

Leírás

„Roger a perifériára szorultak szószólójává vált, dalszövegei pedig képeslapok az életéből. Elképesztő olvasmány, konkrétan letehetetlen!” – Lars Frederiksen, Rancid. Ez a lebilincselő önéletrajz olyan, mintha a New York bandái és az Aljas utcák szerelemgyereke lenne. Érzékletesen bemutatja, milyen volt a nyolcvanas években élni, illetve túlélni New York alattomos Lower East Side negyedében. Roger Miret számára a zene nemcsak menedéket jelentett, hanem az egész életét kitöltötte. Továbbá, a Lázadásom testközelből mutatja be a New York-i hardcore-szcéna születését és fejlődését, hiszen a Roger Miret által vezetett legendás Agnostic Front zenekar koncentrált dühe és kontrollált agresszivitása iránymutató volt ebben a szubkultúrában. „A Lázadásom lebilincselő írás, amely óriási hatást gyakorolt rám. Irgalmatlanul őszinte betekintést enged egy olyan ember életébe, aki megtette, amit meg kellett, amikor a túlélésről volt szó” – Scott Ian, Anthrax. A Kubában született Miret családja az Egyesült Államokba menekült Castro rezsimje elől. Találó szófordulatai és megelevenedő leírásai tökéletesen tükrözik, milyen lehetett felnőni egy furcsa új világban, egy zsarnokoskodó mostohaapa árnyékában, és hogyan csiszolta fényesre jellemét a mindent belengő szegénység és erőszak. Az így megedződött állhatatossága aztán sorsdöntő szerepet játszott életében. Tinédzserként elhagyatott házakban lakott, otthonról elszökött, excentrikus figurák társaságában, akik hozzá hasonló gyerekkori traumákat szenvedtek el. Aztán rokonlelkű csodabogarak segítségével megteremtett egy új zenei stílust, de ez távolról sem jelentette azt, hogy felvetette volna a kereskedelmi siker és dúskált volna a pénzben. A kilátástalanság hatására kábítószerkereskedelemre adta a fejét, hogy el tudja tartani a családját, de a következő állomás természetesen a börtön volt, aminél kegyetlenebb jellempróba elé nem is állíthatták volna. Kitartása és keménysége soha ekkora nyomás alá nem került, de végül ez az út vezetett a megváltás felé. A Lázadásom egyrészt tökéletes lenyomata a nyolcvanas évek New Yorkjának, másrészt őszinte vallomás arról, mennyire veszélyes túl gyorsan felnőni. „A hardcore-szcéna egyik fő jellemzője, hogy rendelkezik egy becsületkódexszel. Egy megrendíthetetlen becsületkódexszel. Roger gerincességénél és lojalitásánál csak elhivatottsága és a szívében égő tűz nagyobb” – Jerry Only, Misfits.

További információk

Tömeg0,5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lázadásom – Agnostic Front, jellemszilárdság, bátorság, dicsőség” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Cart