A szerelem eltitkolt története – A szerelem hőskora

Original price was: 3990 Ft.Current price is: 2995 Ft.

Megvilágosodás, lepelhullás. Így jellemezhetnénk talán leginkább ezt a tényfeltáró forrásművet, mert nem befolyásolja álszent „erkölcsösség” vagy megbotránkozás, semmiféle tudatos hiedelem, legyen az bármennyire is bevett és általános a mai világban. Szerzője a nemiségtörténet elhivatott kutatója, aki a szerelem és a szeretkezés viharos indulatokat is kiváltó, görcsösen rejtegetett múltját tárja napvilágra.

Elfogyott

Cikkszám: 9789637424861 Kategóriák: , Címkék: , ,

Sokkoló nyíltságról van szó. Főleg, hogy erről itt a kurválkodást eszményítő „ringyók” megbélyegzése nélkül olvashatunk. Mert tudta-e a nyájas olvasó, hogy a középkor széles néptömegei még csak nem is ismerték a nemi gátlást, a szégyenlősséget? Vagy hogy Illyés Gyula és a dédszüleink legtöbbje még pucér utcagyerekként tanult meg szeretkezni? Az ő dédanyáik pedig örömmel feküdtek össze minden vendéggel? Hogy azok dédanyái a „Hogy akarjátok?” köszöntésre — Angliában ez a „How do you do?” — közösültek puszta illemből is bárkivel akár a nyílt utcán is? Vagy, hogy az egész násznéppel ünnepélyesen összeszűrte a levet sok menyasszony még a kuruc korban is ősi és eredetileg világszerte gyakorolt szokás szerint? Hogy Árpád-kori eleink büszkén vésették koponyájukba a „boldog asszony” szent jelképét, amelynek ősi nevét, a pinát ma már leírni is alig merjük?

Kevesen fogják csuklás, fuldoklás nélkül olvasni e forráshivatkozásoktól hemzsegő, úgymond „szabad szájú” munkát. Az Olvasó keresztje eldönteni, hogy meggyőzik-e — meggyőzhetik-e? — őt a szinte hihetetlen adatok, a leleplezett titkok. A legrosszabb esetben például vehetné ezt egy elgondolkodtatást vagy csak szórakoztatást is célzó „kósza ötletek” tudományos gondolatkísérletének, amelynek talán van „valami” az alapképletében. Tehát, ha más nem, tekinthetné ezt egy történelmi, embertani, élettani stb. alapokra építkező, elmélkedésre késztető ötletes művelődéstörténeti esszének. Még ha ezzel a tudósok és kutatók összes lehivatkozott adatát is egy csapásra lesöpörné az asztalról…

Mindenesetre a tárgyunkban sokszor tájékozatlan orvostörténészek, szexológusok, szexuálpszichológusok és más szakemberek számára is nemi fölvilágosítást adó, hiánypótló és igazságkereső kötet egy sor lelki tehertől, évszázados gátlástól is fölszabadít minket!

További információk

Tömeg0,5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A szerelem eltitkolt története – A szerelem hőskora” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Cart