Színpadon a Korai Öröm – A zenekar első harminc éve

Original price was: 3990 Ft.Current price is: 2800 Ft.

Megszámlálhatatlan szív energiája került ebbe a történetbe, amelyben végigjárjuk a Korai Öröm kiszámíthatatlan és elkerülhetetlen fordulatokkal, lehetetlen sztorikkal és kalandokkal teli 30 éves pályáját.
A Korai Öröm stílusát senki nem tudja meghatározni, a zenekarnak soha nem volt menedzsere és kinevezett vezetője. Maguk a zenészek sem tudják pontosan felsorolni, hányféle formációban léteztek.
Ám ez a Korai Öröm Szentpétervártól Dublinig bejárta Európát, nagyszínpados volt a Sziget és az Ozora fesztiválon, kétszer is az év koncertzenekarának választották, fellépett a Fővárosi Nagycirkuszban, a Rudas fürdőben és a Katona József színházban, és közönsége 30 év után is ugyanolyan önfeledt táncba kezd a koncertek alatt, mintha nem is múlna az idő.
Tarts velünk, kalandozzunk együtt 30 évet a pszichedelia ösvényén!
Megjelenés: 2020 november vége.

Leírás

“Mi voltunk a Prodidzsáj!”

Ebben az évben először lépett fel a Korai Öröm a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán. Ez volt a híres, legendás beugrás a Prodigy helyére. Kovács Tamás segített felidézni a koncert előtti eseményeket:

  • Hogy jutott eszedbe, hogy a Korai Öröm lehet a beugró?
  • A Korai Öröm akkor topon volt, ezt a jellegű zenét más nem nagyon csinálta. Két nappal előtte voltam Korai bulin, láttam, hogy kurva sokan vannak, tele van velük a színpad, hangosak, szólnak, mint az állat. Gondoltam, ha megkapják azt a vizuált, amit a Prodigy és a nagy projektorokkal vetítenek, nem akármilyen élmény lesz. Tehát rákérdeztem: van bulitok? Az ajánlatom: szombat este főidő, Nagyszínpad. Csak néztek, hogy mi van??
  • Elképzelem, ahogy a zenekart alkotó embertömeg megjelenik a színpadon…
  • Nem volt mindennapos látvány: nagy arzenállal vonultak fel, toronyóra lánccal. Az emberek csak nézték, hogy ki ez a szedett-vedett társaság, kurva sokan vannak, didgeridoo-val, volt, aki szőnyeget hozott magának. Már a soundcheck során mondták a multimédiás roadok, akik a világ legnagyobb produkcióin dolgoztak, hogy “megjöttek a szakadtak, bazdmeg, mi lesz itt?”.
  • Ezek után milyen lett a produkció?
  • Este a srácok feljöttek, és életük legjobb koncertjét csinálták meg, annyira jól sikerült, hogy szerintem benne volt a Sziget huszonöt évének tíz legjobb koncertjében, mintegy hatezer koncert közül. Ez az, amikor érzed, hogy lejön a karizma a színpadról. És működött az egész.

A koncert után Vécsi Tibi fél órán keresztül ordítozott, hogy “Mi voltunk a Prodidzsáj”.

További információk

Tömeg0,5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Színpadon a Korai Öröm – A zenekar első harminc éve” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Cart