A síksági indiánok kultúrája – Michael Badhand

9990 Ft

Az amerikai őslakos felmenőkkel bíró Bad Hand író, előadó, történész, kézműves, művész, modell, színész és kaszkadőr. Több mint 40 indián témájú mozifilmhez, tévéfilmhez, illetve dokumentumfilmhez adta a nevét, valamint minden évben előadásokat tart szerte az Egyesült Államok területén, a Hawaii őslakos iskoláktól kezdve a New York-i Természettörténeti Múzeumig.

Bad Hand szenvedélye és küldetése, hogy tudását és tapasztalatait megossza az erre fogékony emberekkel, és életre keltse a Nagy Síkságot hajdan benépesítő színes kultúrát.

Megjelenés időpontja: 2022. november 10.

Leírás

Bad Hand tudása nemcsak a síksági indiánok kultúrája tekintetében felbecsülhetetlen, hanem abban is, hogyan kell életre kelteni a múltat és színessé, tapinthatóvá tenni azt a mai emberek számára.

A 19. századi síksági indiánok kultúrájának a bemutatásához és a nomád élet mindennapjainak az érzékeltetéséhez ez a különleges kiadvány a korabeli feljegyzések, festmények és dagerrotípiák mellett bő teret enged a legfrissebb kutatások eredményeinek és autentikusan elkészített replikák színes fotóinak is. A szerző igen átfogó módon bemutatja a legfontosabb törzseket, többek között a feketelábúakat, sájeneket, komancsokat, varjakat, hidatszákat, mendeneket és lakotákat. Továbbá megosztja személyes megfigyeléseit és tapasztalatait a síkság indiánok mindennapjait illetően, legyen szó ételekről, táncokról vagy a spirituális hitvilágukról.

További információk

Tömeg 1.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A síksági indiánok kultúrája – Michael Badhand” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Cart
  • No products in the cart.