A síksági indiánok kultúrája – Michael Badhand

9950 Ft 8400 Ft

Az amerikai őslakos felmenőkkel bíró Bad Hand író, előadó, történész, kézműves, művész, modell, színész és kaszkadőr. Több mint 40 indián témájú mozifilmhez, tévéfilmhez, illetve dokumentumfilmhez adta a nevét, valamint minden évben előadásokat tart szerte az Egyesült Államok területén, a Hawaii őslakos iskoláktól kezdve a New York-i Természettörténeti Múzeumig.

Bad Hand szenvedélye és küldetése, hogy tudását és tapasztalatait megossza az erre fogékony emberekkel, és életre keltse a Nagy Síkságot hajdan benépesítő színes kultúrát.

Megjelenés: 2022. október 31.

Leírás

Bad Hand tudása nemcsak a síksági indiánok kultúrája tekintetében felbecsülhetetlen, hanem abban is, hogyan kell életre kelteni a múltat és színessé, tapinthatóvá tenni azt a mai emberek számára.

A 19. századi síksági indiánok kultúrájának a bemutatásához és a nomád élet mindennapjainak az érzékeltetéséhez ez a különleges kiadvány a korabeli feljegyzések, festmények és dagerrotípiák mellett bő teret enged a legfrissebb kutatások eredményeinek és autentikusan elkészített replikák színes fotóinak is. A szerző igen átfogó módon bemutatja a legfontosabb törzseket, többek között a feketelábúakat, sájeneket, komancsokat, varjakat, hidatszákat, mendeneket és lakotákat. Továbbá megosztja személyes megfigyeléseit és tapasztalatait a síkság indiánok mindennapjait illetően, legyen szó ételekről, táncokról vagy a spirituális hitvilágukról.

További információk

Tömeg 1.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A síksági indiánok kultúrája – Michael Badhand” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.