Szilaj Ló – A legendás lakota harcos élete

Original price was: 5990 Ft.Current price is: 4990 Ft.

Szilaj Ló (Crazy Horse, vagy Tasunke Witko, 1840?-1877), a sziú indiánok briliáns hadvezére a 19. század második felében elkeseredett küzdelmet folytatott a fehér bevándorlók terjeszkedése ellen. Az amerikai vadnyugat egyik legkarizmatikusabb alakjaként tartják számon, akinek vezetése alatt az indián harcosok legyőzték és megsemmisítették Custer híres 7. lovasezredét, térdre kényszerítve ezzel az Amerikai Egyesült Államok hadseregét. A neves történész, Joseph Marshall segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy Szilaj Lót úgy ismerjük meg, ahogy kortársai ismerhették.

Megjelenés: július 10.

Leírás

Marshall maga is a sziú lakota nemzetségből származik, és Szilaj Ló életrajzát átfogó kutatásokra, valamint a törzsi szájhagyományokra alapozta rokonai visszaemlékezéseinek segítségével, melyeket nagyon ritkán osztanak meg az indián közösségeken kívül. Betekintést nyerhetünk a korabeli lakota
életmódba, megismerhetjük az eszméket, melyekért Szilaj Ló harcolt, és fel is áldozta magát. Rendíthetetlenül haladt előre a látomása által kijelölt ösvényen. Megtalálta, majd elvesztette élete szerelmét. Útját a kötelességtudat jellemezte, megpróbáltatások, csalódások sokasága, gyász, halál kísérte. Egy felejthetetlen hős, aki nagybetűs legenda marad örökre.

További információk

Tömeg0,8 kg
Méretek21 × 13 × 2 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szilaj Ló – A legendás lakota harcos élete” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Cart